Sommeren nærmer seg og opppussing av hage og uterom står i fokus for de fleste. Ta en titt på våre støttemurer og les deg opp på hvem av de som skulle passe for deg.
Støttemur som passer for deg og dine behov. Har du en tomt med helling og skulle ønske at du hadde mer plass? Utnytt arealet i hagen din med enkle grep. Felles for støttemurene er at de har et låsesystem som gjør at de kan tørrstables. Enklere enn Lego, og utrolig raskt. Her er veldig mye gjort på en dag. Ikke noe søling med betong / mørtel. En støttemur er en veldig dekorativ og praktisk måte for å tilpasse landskapet i hagen. Med våre støttemursystemer kan du enkelt planere ut og lage en mur som avslutning der det tidligere var skråning.
Støttemurene kan kombineres med trapper i tilsvarende stein eller trapper av naturstein. Dette øker arealet i hagen din så du kan utnytte den maksimalt. Hvis du tenker på å sette opp en støttemur over 1 meter, bør du kontakte din kommunes byggesaksavdeling og forhøre deg om muren må byggeanmeldes. Ta rede på hvilke krav og bestemmelser som gjelder der du skal sette opp muren. Merk at murer over 1 meter der folk skal ferdes på toppen bør sikres så ingen faller utenfor.
Pisa 2
Pisa 2 kan brukes til nesten alt. Den er meget fleksibel og kan stables opp til 10 – 12 m i høyden. Den er spesielt vakker med tilpasset belysning!
Pisa 2 er mulighetenes mur, med sitt naturlige utseende og systemets variasjonsrikdom passer den i de fleste miljøer. Pisa2-systemet omfatter normalstein, buestein, halvstein, hjørnestein og toppstein. Normalstein anvendes først og fremst til å bygge rette og konkave (innvendig bue) murer og trapper. Buestein brukes til konvekse (utvendig bue) murer. Toppstein anvendes som avslutning på murer og som trappetrinn.
Pisa 2 er en massiv mur og trenger ikke noen såle, kun ett pakket bærelag. Pisa 2 er utstyrt med ett not- og fjærsystem som gjør monteringen rask og enkel, og ikke minst gir muren viktige geotekniske egenskaper. Dette systemet har en egen monteringsanvisning som trinn for trinn tar deg gjennom monteringen og viser deg alle muligheter.
Dette er en mur som egner seg like godt høy som lav. Normalt kan man stable denne opp til 1,8 meter, utover dette eller ved belastning bør den forankres bakover med jordarmeringsnett etter spesifisert dimensjonering. Vi leverer også jordarmeringsnett og videreformidler spørsmål om dimensjonering til våre samarbeidspartnere.
Muren tørrstables uten bruk av hverken mørtel eller lim, dette gjør muren fleksibel og den kan tåle mindre bevegelser i grunnen eller fundament. Den kan også enkelt tas ned og settes opp igjen.
En støttemur gir deg bedre utnyttelse av utearealet, sikrer nivåforskjeller i skrånende terreng og bidrar til å gi uteområdet ditt et flott utseende. Dagens betongblokker produseres av sement og utvalgte kontrollerte tilslagsmaterialer – dette gir blokkene høy styrke og varighet år etter år. Tenk miljø og varige verdier!
Stackstone
StackStone er mulighetenes hagemur! Med sitt eksklusive uttrykk og sin fleksibilitet er dette kanskje den perfekte hagemur opp til 60cm.
Med StackStone kan du bygge de flotteste murer, blomsterbed eller fontener. Det er kun fantasien som setter grenser. StackStone-systemet består av normalstein, toppstein og hjørnestein. Steinene er utstyrt med not- og fjær, dette gjør monteringen enkel og muren solid. Takket være utformingen, hvor hver stein har en bred og en smal side, får man en fleksibel mur med mange muligheter. Rett eller rund, enkel eller dobbeltsidig. Uansett hvilken form man velger får du en mur som ikke er lik noen annen.
StackStone-systemet har en egen monteringsanvisning som trinn for trinn tar deg gjennom monteringen og viser deg alle muligheter.
Muren tørrstables uten bruk av hverken mørtel eller lim, dette gjør muren fleksibel og den kan tåle mindre bevegelser i grunnen eller fundament. Den kan også enkelt tas ned og settes opp igjen. En støttemur gir deg bedre utnyttelse av utearealet, sikrer nivåforskjeller i skrånende terreng og bidrar til å gi uteområdet ditt et flott utseende.
Lifjell Grå & Lifjell Brudd
Systemet består av helstein, halvstein, buestein, skråavslutning og hjørnestein (4 ulike). Du kan enkelt lage både buer og hjørner. Lifjell støttemur er produsert med et hvelv under, dette gjør den lettere og det øker håndteringsvennligheten. Lifjell-systemet er utstyrt med en låsefals bak på hver stein, dette gir svært gode geotekniske egenskaper i form av stabilitet.
Lifjell støttemur monteres på en betongsåle eller på prefabrikerte sålefundament. Muren heller 10 grader bakover ved montering på vannrett såle, dette tilsvarer 3 cm pr skift.
Dette er en mur som egner seg like godt høy som lav. Normalt kan man stable denne opp til 1,8 meter, utover dette eller ved belastning bør den forankres bakover med jordarmeringsnett etter spesifisert dimensjonering. Vi leverer også jordarmeringsnett og videreformidler spørsmål om dimensjonering til våre samarbeidspartnere.
Muren tørrstables uten bruk av hverken mørtel eller lim, dette gjør muren fleksibel og den kan tåle mindre bevegelser i grunnen eller fundament. Den kan også enkelt tas ned og settes opp igjen.
Reconmur
ReCon mur er støttemuren for de store jobbene. Den er utrolig effektiv å jobbe med. Med godt forarbeid har vi klart å stable hele 25m² i timen. Det er det få eller ingen som kan gjøre bedre
Blokken har en størrelse i front på 122×40,6 cm, dette gir ca 0,5 m² ferdig mur pr blokk. Systemet består av 1 standardblokk med forskjellige dybder/vekter, hjørneblokk høyre/venstre, halvblokk, toppblokk og tilpasningsblokker.
ReCon mur har en granittlignende fasade som gir ett svært attraktivt ytre, dette i kombinasjon med murens styrke gjør den unik. Blokkene produseres i grått, men kan leveres i andre farger på bestilling.
Muren kan ta store høyder og har ett naturlig utseende. Blokkene har god passform og kan settes rett på ett pakket bærelag. Monteres raskt med gravemaskin, hjullaster, kran eller direkte fra lastebilen.
Vi mener at på sikkerhet, hastighet, kvalitet og pris har vi ingen reelle konkurrenter slik markedet ser ut i dag. I de fleste tilfeller gjør vi en veiledende stabilitetsvurdering etter at vi har besiktiget tomten.