Utnytt arealet i hagen

Slik kan du bruke støttemurer for å øke arealet i hagen, og gjøre den mer lettstelt.
Hagen, Systemblokk

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Har du en tomt med helling å skulle ønske at du hadde mer plass? Utnytt arealet i hagen din med enkle grep

Flere av våre støttemursystemer kan tørstables og krever lite forarbeid.

Hvis du tenker på og sette opp en støttemur over 1 meter, bør du kontakte din kommunes byggesaksavdeling og forhøre deg om muren må byggeanmeldes. Ta rede på hvilke krav og bestemmelser som gjelder der du skal sette opp muren. Merk at murer over 1 meter der folk skal ferdes på toppen bør sikers så ingen faller utenfor.

[/vc_column_text][systemblokk_image_slider images=»4122,4121,4120,3898,4281″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=»black»][vc_column_text]

F O R A R B E I D

___

For at en støttemur skal holde seg fin og rett, er det viktig at underlaget drenerer vekk vann. Er det en blanding av hard og myk såle der muren skal bygges anbefaler vi at du rådfører det med en konsulent, slik at du unngår og få problemer med at muren siger og blir skjev.

Når du skal bygge en mur på jord eller leire anbefaler vi at du graver en grøft der muren skal stå. Grøften skal være så bred at du har 10 cm på hver side av muren som skal så i midten, og den skal være så dyp at du får plass til minimum 20 cm drenering- og avrettningsmasse, i tilleg skal 1/10 av murens høyde være nede i grøften.

Grøften avrettes med pukk, slik av vannet lett kan renne vekk. Bruk en grovere stein i bunnen og en finere avretting i det øverste laget. Tenk at 1/10 av muren skal være under bakken. I systemer som bygges på sålebjelke, inngår sålebjelken i murens totale høyde og skal ha plass i grøften.

[/vc_column_text][vc_column_text]

B Y G G I N G

___

Når du begynner og legge stein må du kontrollere at den blir liggende i vater begge veier, det er viktig at det nederste laget ligger stabilt. Hvis det ikke er stabilt må sålen jevnes og komprimeres ytterligere før du begynner. Det er viktig og være nøye med forarbeidet, ellers vil muren bevege seg

Det nederste laget bør legges med et par mm avstand mellom blokkene. I de neste lagene legger du blokkene inntil hverandre. Sørg hele tiden for at blokkene ligger i vater og på samme nivå som de andre blokkene. For å få best resultat bør du fullføre ett og ett lag. På denne måten påføres vekten jevnt.

Etterhvert som muren stables fyller du inn bak med drenerende masser. Helt i bunnen anbefales det og legge et drensrør som leder vannet langs og vekk fra muren, og helst til en kum. Over røret bruker du den samme grove pukk som nederst i sålen. For å skille dreneringen bak muren fra jord som med vil tette igjen anbefaler vi at du bruker en fiberduk for å skille. Fester du fiberduken helt innunder røret har den et godt feste og er enklere og arbeide med.

Massene bak muren kompirmeres forsiktig så muren ikke beveges.

Systemmurene kan tørrstables og blokker som er flate i topp og bunn må enten mures opp eller monteres med et steinlim.[/vc_column_text][vc_column_text]

J O R D A R M E R I N G

___

Systemblokk anbefaler jordarming for å øke styrken på muren, etasjemurer skal holde en masse på plass, og hvor grundig du bør jordarmere avhenger av hvor mye etasjen skal belastes.

Hvis du har spørsmål om hva du skal bruke i ditt tilfelle, gjør deg notater på; hvor høy muren skal være, om sålen er myk eller hard, hvordan grunnen heller bak muren, hva du planlegger å fylle med på baksiden og hvor mye vekt etasjen vil belastes med.

I noen tilfeller vil vi anbefale at en ingeniør gjør en befaring, men stort sett vil våre kompetente medarbeidere kunne hjelpe deg med å velge riktig produkter, og fortelle deg hvordan du skal bruke det. Ring oss eller send oss en mail, vi gleder oss til å hjelpe deg.

.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=»black»][product_category per_page=»4″ columns=»4″ orderby=»» order=»» category=»stottemur»][vc_separator color=»black»][siteman_post_content_image image=»1753″][vc_column_text]En støttemur kan også brukes for å holde innkjørsel og blomsterbed adskilt. På denne måten forekles vedlikeholdet i hagen. Du kan løfte bedet opp slik at det blir enklere å holde pent og samtidig løftes inntrykket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][systemblokk_image_slider images=»4280,3725,4418,4417″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Systemblokk leverer også ReConwall støttemur. Dette er store støttemurblokker som kan brukes til og holde tilbake masser som belastes med svært stor vekt. Den er svært populær og blir brukt til de virkelig store jobbene i samferdsel. Hvis du skal bygge opp innkjørselen din er dette produktet for deg. Det har imidlertid vist seg at den også fungerer godt og at den er en dekorativ støttemur i hager. ReConwall finnes også som tosidig blokk slik at den egner seg til gjerder. Hvis du ønsker ReConwall  i ditt prosjekt, må du ta kontakt med en av våre spesialister, eller sende oss en e-post, så skreddersyr vi et tilbud til deg bassert på dine behov.

Utnytt arealet i hagen din, bygg opp, flat ut og hev beddene. Det er ikke så mye som skal til.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=»black»][vc_column_text]

Vi vil alltid ha lave priser fordi vi leverer betongproduktene direkte fra egen fabrikk – ingen mellomledd!

systemblokk

_____

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][siteman_contact_field person_id=»2462″ heading=»Har du spørsmål? Ta kontakt»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][siteman_contact_field person_id=»5164″][/vc_column][/vc_row]