Systemblokk

Systemblokk – den raskeste, enkleste og mest solide måten å bygge en betongvegg på.
Systemblokk

Systemblokk  :

SELVESTE  GRUNNBLOKKA  VÅR !

Systemblokk eventyret startet med oppfinneren Asbjørn Buen da han tok med seg en bygningsblokk basert på not og fjærsystem, kalt ¨Systemblokka¨ til oppfinnermessene i Wien og Frankfurt. Begge Steder ble Buen tildelt gullmedalje for blokka.

Siden da har Systemblokk AS hatt en kraftig utvikling, og omsetter i dag for rundt 100 millioner og har ca 65 ansatte fordelt på fabrikk og butikk i Bø, fabrikk og butikk på Notodden og monteringslaget. Produktspekteret omfatter nå adskillig mer enn Systemblokka.

Montering av garasje med Systemblokk

Lekende raskt, lekende lett

Denne not- og fjær betongblokka, genial i sin enkelhet, har veldig mye av æren for det Systemblokk AS er blitt idag. Det var med denne det startet for snart 30 år siden. Som grunnmur, til uthus, tilbygg, driftsbygninger, garasjer, støttemurer – hva enn det måtte være!

Det er så mangt hva du kan bygge med Systemblokk!

Det blir en fullverdig betongvegg når den er armert riktig og fylt med betong. Det er flere enn en kunde som har sagt:¨Hvorfor i all verden har jeg ikke gjort dette tidligere?¨ etter de har tatt i bruk Systemblokka

Systemblokk 20 cm Helblokk

 

Systemblokk 20 cm Hjørneblokk / Endeblokk

 

20160331-255-93x100 (1)

Systemblokk 20 cm Halvblokk

 

Systemblokk-20-cm-topp-plate-12005-01-100x45

Systemblokk 20 cm toppplate

 

Montering av Systemblokka 

Systemblokk-systemet består av blokker spesielt utviklet for bærende veggkonstruksjoner og støttemurer. Bruksområdene er likevel langt flere, som for eksempel svømmebasseng og delevegger. Både for 20 og 30 cm bredder inngår normalblokk, startblokk, hjørneblokk, halvblokk og endeblokk (for 20 cm systemet er hjørne- og endeblokk samme blokken). Betongblokker fra Systemblokk er svært godt egnet til skillevegger grunnet sine egenskaper med tanke på lyd, brannsikkerhet og bæreevne.

Systemblokk hjørneløsning

Systemblokk er en patentert tørrstablings- og forskalingsblokk i 20 og 30 cm tykkelse. Som eneste blokk på markedet kan Systemblokk 20 cm tørstables opp til 3 meters høyde før den fylles med betong, systemblokk 30 cm kan tørstables til 4 meter. Systemblokk 20 cm kan brukes som støttemur opp til 1,8 meter og 30 cm kan brukes opp til 3,5 meter.
Betongforbruk:
80 l. pr m2 – 3,2 l. pr.hull – 6,4 l. pr. blokk

De kraftige vangene i blokken gjør den ikke bare til den mest solide blokken på markedet, men også til blokken med det laveste betongforbruket på kun 80 l/m2 for 20 cm og 160 l/m2 for 30 cm. En Systemblokk-mur armeres etter behov og kan i de fleste tilfeller erstatte tradisjonell forskaling og jernbinding. Resultatet blir en lønnsom, solid, miljøvennlig og vedlikholdsfri mur.

Systemblokk vindusløsning

Pilarblokk 25×25 cm


Systemblokk pilar- og søyleblokk har selvsagt også det unike not- og fjærsystemet, noe som gjør blokkene svært enkle i bruk.

Pilar- og søyleblokken tørrstables enkelt til ønsket høyde, for så å armeres og fylles. Armeringsmengde og mørteltype avhenger av kravene til styrke og stabilitet. Blokken er 250x250x200 mm (LxBxH) og har ett volum på 4,5 liter. Pilar- og søyleblokk egner seg svært godt som pilarer for hytter og hus, terrasser og brygger. Den kan også brukes som gjødsel stolpe, søyle og mye annet. Pilarblokka er produsert med betong av høy kvalitet og motstandsdyktig mot “sure” grunnforhold, som det ofte kan være på fjelltomter.

Med 39 års erfaring, kvalitet, logistikk og leveringsdyktighet, kan vi tilby de beste alternativene på markedet. Vi vil alltid ha lave priser fordi vi leverer betongproduktene direkte fra egen fabrikk – ingen mellomledd! Ved bestilling av betongvare er det ca 3 – 5 dagers leveringstid. Ved kjøp over fire tonn vil det ofte lønne seg å bruke vår transportør – Cato Rekanes Transport

Foto : Anne Tharaldsen Haugen

Artikkel : Anne Tharaldsen Haugen

Vi vil alltid ha lave priser fordi vi leverer betongproduktene direkte fra egen fabrikk – ingen mellomledd!

Ta Kontakt

Frode Honstad

frode@systemblokk.no

992 61 767

Øystein Haugen

oystein@systemblokk.no

472 01 185

Svein Syvertsen

svein@systemblokk.no

35 06 00 01