Slik vasker du belegningsstein

Mose, lav og kalk på belegningssteinen? Med disse tipsene kan du enkelt få en ren og pen uteplass igjen!

Har den flotte uteplassen din plutselig blitt et sørgelig syn? Mose, lav, kalk og alger i belegningsstein er et vanlig, men utrolig irriterende, problem. Med disse tipsene kan du enkelt få en ren og pen uteplass igjen.

Mange sliter med at belegningssteinen blir tilsmusset av mose, lav, alger, kalk eller andre skjemmende flekker. Ingen av disse flekkene er skadelige for belegningssteinen, men de setter definitivt en demper på gleden over en vakker uteplass.

I tillegg er de vanskelige å beskytte seg mot, da slike flekker ofte skyldes fukt eller andre værforhold. Derimot er det mye du kan gjøre for å fjerne de. Her får du tips til hvordan du kan få belegningssteinen og uteplassen fin igjen.

Vann og skrubb

En enkel og effektiv metode for å rengjøre belegningssteinene kan være å bruke vann og skrubb. Dette bør isåfall gjøres jevnlig, da det funker best dersom flekkene ikke har fått så lang tid på å feste seg.

Rensemidler til vasking av vanskelige flekker

Har flekkene fått for god grobunn til at vann og skrubb fikser biffen? Isåfall finnes det mange gode flekkfjernere og rensemidler på markedet som skal løsne skitten fra belegningssteinen, slik at det blir enklere å børste av eller skylle bort med vann.

Ta forhåndsregler! Ved å impregnere overflaten sørger du for å beskytte steinen effektivt mot uønsket vann, fett- og oljebaserte flekker og smuss. Produktet trekker inn i steinen og vil derfor ikke påvirke dens overflate eller utseende. Etter impregnering kan næringsmiddel settes på behandlede flater uten helserisiko. Steinfix 100+ er lukt, glans og fargeløs impregnering til alle typer naturstein, betong og terrazzo

Se vårt utvalg av flekkfjerningsmidler og annet tilbehør til uteplassen her.

Kan jeg bruke høytrykksspyler på belegningsstein?

Det kan friste å gå til verks med høytrykksspyler for å fjerne alle flekker – særlig dersom de sitter godt. Det kan imidlertid gjøre vondt verre, da strålen fra en høytrykksspyler er såpass kraftig at du risikerer å skade belegningssteinene – som igjen vil gjøre de mer attraktive for alger og smuss.

…eller vaske med terrassevasker?

Det du derimot kan gjøre, er å montere en terrassevasker på høytrykksspyleren. Den fordeler den kraftige strålen fra høytrykksspyleren over et større område, og er dermed mer skånsom mot steinene.

Uansett hvilken metode du velger, så er det smart å etterfylle fugene mellom belegningssteinene jevnlig med ny fugesand . Ikke bare vil det gi uteplassen et penere uttrykk, men det vil også gjøre belegningssteinen mer motstandsdyktig mot kantavskalninger, belastningsskader og andre skader. Ønsker du flere tips for en fin uteplass? Se flere råd om inngangsparti og gårdsplass her .

Har du spørsmål? Ta kontakt

Øystein Haugen

oystein@systemblokk.no

472 01 185

Ta kontakt

Melissa Aaland

Salg