Recon støttemur

Recon støttemur – Støttemuren for de virkelig store oppgavene. Systemblokk er totalleverandør av stein- & betongprodukter for bygg, anlegg og landbruk
Montering av ReCon Mur

Recon støttemur ® er støttemuren for de store jobbene. Den er utrolig effektiv å jobbe med. Med godt forarbeid har vi klart å stable hele 25m² i timen. Det er det få eller ingen som kan gjøre bedre.

Recon støttemur blokken har en størrelse i front på 122×40,6 cm, dette gir ca 0,5 m² ferdig mur pr blokk. Systemet består av 1 standardblokk med forskjellige dybder/vekter, hjørneblokk høyre/venstre, halvblokk, toppblokk og tilpasningsblokker. 

ReCon støttemur ® har en granittlignende fasade som gir ett svært attraktivt ytre, dette i kombinasjon med murens styrke gjør den unik. Blokkene produseres i grå betong, men kan leveres i andre farger på bestilling. Muren kan ta store høyder og har ett naturlig utseende. Blokkene har god passform og kan settes rett på ett pakket bærelag. Monteres raskt med gravemaskin, hjullaster, kran eller direkte fra lastebilen. 

Vi mener at på sikkerhet, hastighet, kvalitet og pris har vi ingen reelle konkurrenter slik markedet ser ut i dag. I de fleste tilfeller gjør vi en veiledende stabilitetsvurdering etter at vi har besiktiget tomten. 

En av de store fordelene med ReConWall ® systemet er at den kan legges i sving innvendig og utvendig og i 90° vinkler. Dette gjør det lett å tilpasse muren til de fleste tomter på en naturlig måte. En annen stor fordel er at den kan stables bratt slik at du kan få større plass på toppen av muren. En stor fordel der det er liten plass.

Avdelingsleder og produksjons ansvarlig Øystein Kihl-Haugen forteller at produksjonen av ReCon blokker er et tungt  manuelt arbeide, og at sluttproduktet er et resultat av ekte håndverk. ReCon produksjonen er en prosess vi støyper på lisens i fra Amerika, dermed har vi svært strenge krav å forholde oss til når det gjelder betong kvalitet, løftanker, formolje osv. Her på Systemblokk Notodden blir betongen kjørt inn i produksjonshallen i våre betongbiler, for så å legges i spesial former fra ReCon Walls. Etter at formene er fylt skal blokken herdes til det endelige produkt.

Etter at blokkene er ferdig produsert transporteres det til sluttbruker. Salgsansvarlig, Aslak Fjeld, forteller at en befaring av byggeplass/tomt er å foretrekke da dialog med kunde og entreprenør er en vesentlig del av prosjektet. Vi dimensjonerer/tegner og velger hvilken type mur (dybder, evenuelt jordarmering etc.) som er hensiktsmessig i samråd med kunden. Noen ganger kan det være nødvendig med grundig undersøkelse av grunnforhold. Vi har de kontakter som er nødvendig for det. Vi vil være med på prosessen fra start til slutt. 

Hva muren koster ferdig er det viktigste. Derfor kan vi levere muren ferdig inklusivt kran. Vi frakter, stabler sammen med to mann fra entreprenør / kunde. Da muren er ferdig stablet, trenger den kun tilbakeføring av masser og komprimering før den er ferdig til bruk. Dette mener vi er en optimal rasjonell måte å få en stabil varig mur.

Salgsansvarlig Aslak Fjeld

Foto : Anne Tharaldsen Haugen

Artikkel : Anne Tharaldsen Haugen

Aslak Fjeld

aslak@systemblokk.no

909 94 663