Impregnering : Skifer og naturstein

Imprengnering og vedlikehold av skifer er viktig. Vi viser deg våre beste tips for holde steinen like fin i mange år framover.

Impregnering og vedlikehold av skifer og naturstein er viktig grunnet det landet vi bor i. Hardt vær og klima vil kunne etterlate påkjenninger på den eksklusive norske steinen. Men! En løsning finnes alltid.

Holdbarhet på impregnering ute vil variere avhengig av klima, vær og vind, men vi anbefaler at du impregnerer skiferen minst en gang i året med STEINFIX 100+ for optimal beskyttelse.

Sure vaskemidler er heller ikke bra for impregneringens holdbarhet. For at impregneringen skal holde lenger anbefaler vi deg å bruke STEINFIX 60, en alkalisk, miljøvennlig og Svanemerket natursåpe spesielt tilpasset for rengjøring av naturstein.

Slik impregnerer du med STEINFIX 100

STEINFIX 100+ er et luktfritt og oljebasert nano-produkt som beskytter steinen effektivt mot uønsket vann, fett- og oljebaserte flekker og smuss. Produktet trekker inn i steinen og vil derfor ikke påvirke dens overflate eller utseende. Du kan impregnere med STEINFIX 100+ på alle typer stein, keramisk flis og betong.

 

  1. Om overflaten er skitten eller du har fjernet gammel polish, må du rengjøre flaten grundig.
  2.  Påfør STEINFIX 100+ i konsentrert form. Hell STEINFIX 100+ på overflaten og fordel den tynt og jevnt utover med en pensel eller mopp. På absorberende flater bør du påføre ytterligere ett til to lag når det første laget har tørket. Hvert lag må tørke før du påfører et nytt.  NB! Fordi oljer er brannfarlige er det viktig med god ventilasjon i rommet.
  3. Etter 6-8 timer kan man tørke bort eventuell overflødig olje.

Tips! For å sjekke om du har nok impregnering på steinen, kan du helle litt vann over flaten. Preller vanndråpene av er flaten impregnert tilstrekkelig.

Slik impregnerer du med STEINFIX 60

Beskytt natursteinen og få frem dens vakre karakteristikker med STEINFIX 60. STEINFIX 60 er et PH-nøytralt produkt spesielt tilpasset for impregnering av naturstein og keramiske fliser.

 

  1. Før du impregnerer: Sørg for at steinflaten er ren og fri for flekker, gammel polish, smuss og skitt. Bruk et grovrengjøringsmiddel beregnet for stein, vi anbefaler STEINFIX 40.
  2. Bruk STEINFIX 60 ufortynnet på overflaten, dette gir best effekt. Stryk produktet jevnt utover flaten med en ren mopp eller mikrofiberklut.
  3. La STEINFIX 60 virke en stund slik at den trekker ned i flaten.
  4. Avslutt med å fjerne eventuell overflødig væske med en tørr klut. Ønsker du en blankere overflate, gni over med en mikrofiberklut.

Tips! På sterkt absorberende steinsorter, som for eksempel kleberstein, kan du påføre ytterligere et lag. Du har tilstrekkelig mengde på flaten når det har lagt seg en beskyttelsesfilm på overflaten. Dette kan du sjekke ved å stryke en finger på flaten, får du et hvitt belegg på fingeren har du tilstrekkelig mengde.

Trenger skiferen din en grundig rengjøring? Vi viser deg hvordan du rengjør skifer både inne og ute

 

Systemblokk leverer Steinfix

Produktene finnes i våre Steinsenter og Nettbutikk

Ta kontakt

Melissa Aaland

Salg