Amatør Kubbmesterskap

kubbmesterskap-steingærne dager 2021

Steingærne Dager 2021

Vinn et gavekort på kr 10 000,- !

 

Vi skal i år igjen i gang med Steingærne Dager her på Notodden. Og i den anledning vil vi invitere til amatør Kubb-mesterskap. Er du god på å spille Kubb? Da kan du være så heldig å stikke av med et gavekort på hele 10.000 kr!

Årets mesterskap går av stabelen 11.09.21 på Steinsenteret Notodden,

Semsvegen 33, 3676 Notodden,  fra kl 10.00.

 

Krav for påmelding:

  • Det blir max 16 lag. Vær raskt ute med påmelding!
  • 2-4 spillere pr lag
  • Nedre aldersgrense for påmelding er 8. klasse
  • Send epost med lagkaptein, lagnavn samt telefon nummer
  • Påmelding sendes via epost til oystein@systemblokk.no (se nederst på siden)

 

Om Kubb

Samtlige spiller står oppstilt. 5stk kubber ved hver baselinje (kortlinjen). Banen er 10 meter lang og 5 meter bred. Midt i banen står kongen. Hvert lang har 6 kastepinner.

For å finne ut hvilket lag som skal begynne tar hvert lag en kastepinne og kaster mot kongen. Laget som kommer nærmest kongen uten å slå den ned begynner.

Lag A begynner med å fordele de 6 kastepinnene innen laget. Lag A skal nå kaste kastepinnene mot motstanderens kubber fra sin baseline. Når samtlige kastepinner er kastet skal lag B kaste de falne kubbene over på lag A sin banehalvdel. (Helst så tett som mulig slik at man med en kastepinne kan felle flere kubber samtidig.)

Om man ved dette kastet av kubben havner utenfor lag A sin banehalvdel har man ytterligere to forsøk på å kaste den innen banen. Mislykkes man den tredje gangen, får motstanderlaget plassere kubben der de vil. Best en kubbelende bak kongen.

Når kubbene er kastet reiser motstandelaget dem opp igjen så de står, rett fra der de ligger.
Nå er det lag B sin tur til å kaste de 6 kastepinnene fra sin baselinje. Det gjeller nå først å forsøke å felle de kubbene som A laget felte, deretter får baselinjens kubber felles. Om B laget ved en feil feller en kubb på baselinjen før de feller A lagets nedfelte kubber, reises baselinekubben opp igjen. Når B laget lykkes i å felle de tidligere felte kubbene tas de ut av spillet.
Spillet fortsetter vekselsvis til alle motstandelagets kubber er felt. Det laget som først får ned alle motstanderlagets kubber får kaste på kongen.Når kongen kastes ned vinner laget.

 

Referanse: http://www.vmkubb.com/rules/norwegian.pdf http://no.wikipedia.org/wiki/Kubb

 

Vell Møtt!

 

 

Påmelding Kubb mesterskap 2021

Øystein Haugen

Daglig leder for Systemblokk Notodden